MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 27 przedstawili Kopciuszka [FOTO]

Uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 27 przedstawili Kopciuszka [FOTO]

Jest odpowiedź na protest Industrii. Bramka Samoila uznana, bo było...za mało kamer

Jest odpowiedź na protest Industrii. Bramka Samoila uznana, bo było...za mało kamer

Polecamy

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź

Tego boją się turyści z Polski. Tobie też prawdopodobnie zdarzyło się o tym myśleć

Tego boją się turyści z Polski. Tobie też prawdopodobnie zdarzyło się o tym myśleć

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu