MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podczas podgrzewania szpinaku w mikrofalówce wytwarzają się...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Tych produktów nie wolno podgrzewać w mikrofalówce. Nigdy ich tam nie wkładaj!

Szpinak

Podczas podgrzewania szpinaku w mikrofalówce wytwarzają się szkodliwe, rakotwórcze nitrozoaminy. Ich stężenie nie jest wysokie, jednak nie należy zbyt często spożywać szpinaku podgrzanego w kuchence mikrofalowej.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać w mikrofalówce --->

Zobacz również

W Waśniowie niebezpieczne znalezisko z czasów wojny

W Waśniowie niebezpieczne znalezisko z czasów wojny

Oszuści musieli obejść się smakiem. Czujna rodzina pokrzyżowała im szyki

Oszuści musieli obejść się smakiem. Czujna rodzina pokrzyżowała im szyki

Polecamy

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców